Når er emballasjen ren nok?

Det er ofte lite, av og til ingenting, som skal til for at emballasjen er ren nok til å sorteres. Når emballasjen er ren nok er du også trygg på at avfallet kan gjenvinnes. I tillegg sørger du for at alle menneskene som jobber med avfallet, fra den hentes hos deg til det er gjenvunnet, får en bedre arbeidshverdag.
Tommelfingerregler:
Hvordan får du emballasjen ren nok for sortering?

- Spis opp matrester eller sorter det som ikke kan spises som matavfall.
- En god del emballasje er klar for sortering allerede når du har spist eller brukt opp innholdet, som påleggspakken, druebegeret og ostepakken.
- Av og til trenger emballasjen en skyll-og-rist, en sveip med oppvaskbørsten, eller litt tørkepapir for å få bort siste matrester (som sorteres i matavfallet). Rist drypptørr og kildesorter. Et tynt fettlag går greit når du kildesorterer.
- Er det matrester som sitter veldig godt? Da kan du kaste emballasjen i restavfallet. Forsøk gjerne å la emballasjen stå litt i vann så det løser seg opp, eller gjenbruk oppvaskvann.
Kildesortering er ikke alltid enkelt, men du gjør en viktig jobb med å ta vare på naturressursene. Laster du ned sortere-appen har du alltid svaret i hendene, så slipper du å lese lange artikler når du lurer på noe 😉
Slik får du emballasjen ren nok
Typiske produkter som oppleves vanskelig å få rene nok

Listen under viser typiske produkter mange syns er vanskelig å vite hvordan en får ren nok for sortering. Klikk deg inn og få enkle tips til hvordan du får disse tom for rester – og ren nok for sortering (ikke nok med det, på noen får du også smarte brukopptips):
Usikker på hva du kildesorterer noe som?
Se etter Sorteringsmerke og sorteringsveiledning på emballasjen. Bruk søkefeltet her på Sortere.no eller Sortere-appen og søk på akkurat det du lurer på. Her får du hjelp til både hvordan du kildesorterer og hva du kan gjøre for å lage litt mindre avfall.
