Med Sortere-appen kan du raskt og enkelt sjekke hvordan du skal sortere forskjellig emballasje og produkter.
Det tar bare fem sekunder å sjekke hva du gjør med fetaostglasset, når du egentlig er opptatt med noe helt annet.
Last ned Sortere-appen fra App Store eller Google Play, fortell hvilken kommune du bor i, og søk på det du skal sortere.

Emballasje og produkter omringer oss hver eneste dag. Når det er knekkebrød på mandager og taco på fredager. Om kaffekoppen går i tusen knas, eller det er hjertet ditt som gjør det. Når noen flytter inn. Eller ut.

Vi skjønner godt at kildesortering ikke er det første du tenker på når livet skjer. Men når du lurer på hva som skal hvor, er den nye Sortere-appen her for deg.

Last ned Sortere-appen fra App Store eller Google Play, fortell hvilken kommune du bor i, og søk på det du skal sortere. Deretter vil appen fortelle deg hvordan det skal kildesorteres der du bor. Appen gir deg også nyttige tips til hvordan du får emballasjen tom for rester, og hva du kan gjøre for å beholde lenger og kaste mindre.

Innsatsen du gjør ved kjøkkenbenken er viktig. Viktig fordi jordkloden bare har en viss mengde ressurser. Mange av disse er ikke-fornybare. Kildesortering handler om at vi bruker verdifulle ressurser så lenge som mulig, og sørger for at færrest mulig ressurser går tapt. 

Dette får du i Sortere-appen

  • Svar på hva som skal sorteres hvor, der du bor
  • Praktiske tips til sorteringen
  • Tips til hvordan du kan gjenbruke og kaste mindre
  • Informasjon om hva merkene på emballasjen betyr

Appen er gratis og det er ingen kjøp i appen.

Det skal være lett å gjøre rett. Sortere-appen gjør det lettere å kildesortere. Last den ned og ta et lite skritt mot en mer bærekraftig hverdag.

Grønt Punkt NorgeSirkel GlassNorsk Metallgjenvinning og Infinitum har bidratt med finansiering og støtte til utvikling av appen.