Et lite skritt mot en bærekraftig hverdag

Sortere-appen er her når du trenger den. Når du skal sortere kaffegrut om morgenen, fetaostglass etter middagen, telysholder på kvelden, og kanskje også pizzaeske på natta.

Et lite skritt mot en bærekraftig hverdag

Det tar bare fem sekunder å sjekke hva du gjør med fetaostglasset, når du egentlig er opptatt med noe helt annet.


Det eneste som skal i restavfallet er det som ikke kan kildesorteres. Likevel består en typisk norsk søppelpose av 2/3 som ikke er søppel. Det kunne blitt sortert, spist opp, eller brukt på nytt.

Vi omgir oss med emballasje og produkter hver eneste dag. Når det er knekkebrød på mandager og taco på fredager. Når kaffekoppen går i tusen knas, eller det er hjertet ditt som gjør det. Når noen flytter inn. Eller ut.

Vi skjønner godt at kildesortering ikke er det første du tenker på når livet skjer. Men når du lurer på hva som skal hvor, er den nye Sortere-appen her for deg.

Last ned Sortere-appen fra App Store, fortell hvilken kommune du bor i, og søk på det du skal sortere. Så forteller appen deg hvordan det skal kildesorteres der du bor. Appen gir deg også nyttige tips til hvordan du får emballasjen tom for rester, og hva du kan gjøre for å beholde lenger og kaste mindre.

Innsatsen du gjør ved kjøkkenbenken er viktig. Viktig fordi jordkloden bare har en viss mengde ressurser. Mange av disse er ikke-fornybare. Kildesortering handler om at vi bruker verdifulle ressurser så lenge som mulig, og sørger for at færrest mulig ressurser går tapt. 


Det skal være lett å gjøre rett. Sortere-appen gjør det lettere å kildesortere. Last den ned og ta et lite skritt mot en mer bærekraftig hverdag.

Dette får du i appen

  • Svar på hva som skal sorteres hvor, der du bor
  • Praktiske tips til sorteringen
  • Tips til hvordan du kan gjenbruke og kaste mindre
  • Informasjon om hva merkene på emballasjen betyr

Appen er gratis og det er ingen kjøp i appen.

Grønt Punkt Norge, Sirkel Glass og Norsk Metallgjenvinning har bidratt med finansiering og støtte til utvikling av appen.