Hva er returkartonglotteriet? Vi gir deg alt du trenger å vite for å skylle, brette og stappe penger på kontoen din.

Stemmer det at maiskartongen også kan være med i returkartonglotteriet?

Returkartonglotteriet er mer enn bare melkekartong. Alle drikkekartonger kan være lodd i returkartonglotteriet, det vil si alle kartonger som har inneholdt mat, drikke eller såpe-refill, som har et belegg av plast eller metall på innsiden. Kanskje er det fløtekartongen fra bursdagsfeiringen som får deg til å rope “hurra” en gang til?

Returkartonglotteriet er mer enn bare melkekartonger. Alle drikkekartonger kan være lodd i returkartonglotteriet!

Hvordan delta i returkartonglotteriet?

Du deltar i lotteriet ved å skrive navn og telefonnummer på kartongen eller kubben, gjerne med vannfast tusj, før du sorterer den. Kartongene leveres i den vanlige kommunale sorteringsordningen, som oftest sammen med annen papp og papir.

Hvem kan være med i returkartonglotteriet?

Alle kan delta, både privatpersoner, idrettslag, barnehager, skoleklasser, bedrifter og veldedige organisasjoner.

Alle kan delta i returkartonglotteriet, både privatpersoner, idrettslag, barnehager, skoleklasser, bedrifter og veldedige organisasjoner.

Hvor mye kan jeg vinne?

Fire ganger i året blir det trukket ut én gevinst på 100.000 kr, og 30 gevinster på 10.000 kr. Gevinsten er skattefri.

Hvordan foregår trekningen?

Først er det tilfeldige trekninger flere steder i landet, hvor én til sju kartonger blir plukket ut, avhengig av innbyggertallet der. Disse kartongene sendes så videre til en nasjonal trekning. Vinner du, ringer de ikke fra Hamar, men fra ditt lokale renovasjonsselskap.

Helt ærlig. Har jeg sjans til å vinne?

Ja! Hvert år kåres det 124 vinnere. Trøstepremien er at miljøet vinner hver eneste gang du sorterer, for da kan kartongene gjenvinnes og bli til nytt papir. For hvert tonn papir vi gjenvinner, sparer vi 14 trær. Når vi resirkulerer kartong bruker vi bare en fjerdedel av energien som går med på å produsere ny kartong fra tømmer, i følge Grønt Punkt Norge.

Kan jeg bruke pengene på hva jeg vil?

Jepp! Her er det bare du (og norsk lov) som setter begrensninger.

Hvem står bak lotteriet?

Grønt Punkt Norge er ansvarlig for returkartonglotteriet og sørger for at drikke- og emballasjekartong i Norge blir samlet inn og gjenvunnet til nye papirprodukter!