Kartong
Kartong, eller emballasjekartong, er bokser, drikkekartong og esker som har inneholdt alt fra frossenpizza, melk og kjeks til verktøy og utstyr.
Ved å sortere kartong reduseres behovet for å hente ut nye råvarer for å lage ny emballasje.
Slik håndteres Kartong på jobb
- Skyll eller tørk kartongen fri for rester.
- La den tørke en stund opp ned.
- Brett kartongen sammen, slik at den tar minst mulig plass i beholderen.
- Krav til hvordan kartong sorteres varierer. Er du usikker på hva som gjelder hos din bedrift? Ta kontakt med avfallsselskapet dere har avtale med.
Typiske produkter dere sorterer som kartong:
- Frokostblandingseske
- Pizzaesker
- Eggekartong
- Skoesker
- Esker som har inneholdt frokostblanding, kjeks, ris, småelektronikk, kosmetikk, verktøy og utstyr
- Yoghurtkartong
Typiske produkter dere ikke sorterer som kartong:
- Fuktig papir, papp og kartong
- Papir, papp og kartong som er tilgriset med mat
- Laminater og produkter som inneholder plast
- Annet avfall