Glassemballasje
Glassemballasje er emballasje av glass hvor det har vært mat, drikke, medisiner eller andre produkter.
Glassemballasje kan gjenvinnes uendelig antall ganger, uten å tape verdi. Resirkulert glass brukes som råstoff til glasopor og til å lage nye produkter og emballasje av glass.
Slik håndteres Glassemballasje på jobb
- Tøm ut alt innhold og skyll glassemballasjen i kaldt vann.
- Bruk eventuelt tørkepapir for å få bort alt innholdet.
- Sorter glassemballasje i beholdere/containere på arbeidsplassen eller på avfallsrom.
- Avhengig av hvilken avtale bedriften har, hentes avfallet hos bedriften eller leveres til mottak.
Typiske produkter dere sorterer som glassemballasje:
- Brus-, vin-, og ølflasker av glass uten pant
- Glass som har inneholdt mat, f.eks. syltetøyglass, glass for konservert mat o.l.
- Glassflasker eller glasskrukker som har inneholdt hudkremer, serum og oljer
- Øvrig emballasje av glass
Typiske produkter dere ikke sorterer som glassemballasje:
- Porselen og keramikk
- Norgesglass
- Krystallglass og andre drikkeglass
- Speil
- Glass brukt til farmasøytiske og kjemiske formål