Glassemballasje

Glassemballasje er emballasje av glass hvor det har vært mat, drikke, medisiner eller andre produkter. 

Glassemballasje kan gjenvinnes uendelig antall ganger, uten å tape verdi. Resirkulert glass brukes som råstoff til glasopor og til å lage nye produkter og emballasje av glass.

Håndtering av Glassemballasje

  1. Tøm ut alt innhold og skyll glassemballasjen i kaldt vann. 
  2. Bruk eventuelt tørkepapir for å få bort alt innholdet. 
  3. Sorter glassemballasje i beholdere/containere på arbeidsplassen eller på avfallsrom.
  4. Avhengig av hvilken avtale bedriften har, hentes avfallet hos bedriften eller leveres til mottak.


Typiske produkter dere sorterer som glassemballasje:

  • Brus-, vin-, og ølflasker av glass uten pant
  • Glass som har inneholdt mat, f.eks. syltetøyglass, glass for konservert mat o.l.
  • Glassflasker eller glasskrukker som har inneholdt hudkremer, serum og oljer
  • Øvrig emballasje av glass


Typiske produkter dere ikke sorterer som glassemballasje:

  • Porselen og keramikk
  • Norgesglass
  • Krystallglass og andre drikkeglass
  • Speil
  • Glass brukt til farmasøytiske og kjemiske formål