Glassemballasje
Glassemballsje er glass som benyttes for oppbefaring av mat- og drikkevarer.
Eksempel på produkter som skal sorteres som glassemballlasje:
- Brus-, Vin- og ølflasker uten pant
- Matglass (syltetøyglass, glass for konservert mat o.l.)
Eksempler på produkter som ikke skal sorteres som glassemballasje:
- Porselen og keramikk
- Krystallglass og andre drikkeglass
- Speil
- Glass brukt til farmasøytisk og kjemiske formål
Hvorfor kildesortere glassemballasje?
- En fornybar ressuser og blir gjenvunnet til nye produkter
- Kan gjenvinnes uendelig antall ganger
Håndtering av Glassemballasje
- Glassemballasje skylles og tørkes før det sorteres.
- Vanligvis sorteres og leveres glassemballasjen inn sammen med metallemballasje.
- Ved sortering av glassemballasje er det viktig at det kun sorteres ut det glasset som er brukt som emballasje.
- Glass som ikke er emballasje (for eksempel porselen, steintøy, ildfaste former, krystallglass, speil) kan inneholde bestanddeler som kan ødelegge for gjenvinningsprosessen skal derfor ikke sorteres sammen med glassemballasje.