Glassemballasje

Glassemballsje er glass som benyttes for oppbefaring av mat- og drikkevarer.
 
Eksempel på produkter som skal sorteres som glassemballlasje:
  • Brus-, Vin- og ølflasker uten pant
  • Matglass (syltetøyglass, glass for konservert mat o.l.)
Eksempler på produkter som ikke skal sorteres som glassemballasje:
  • Porselen og keramikk
  • Krystallglass og andre drikkeglass
  • Speil
  • Glass brukt til farmasøytisk og kjemiske formål
Hvorfor kildesortere glassemballasje?
  • En fornybar ressuser og blir gjenvunnet til nye produkter
  • Kan gjenvinnes uendelig antall ganger

Håndtering av Glassemballasje

  • Glassemballasje skylles og tørkes før det sorteres. 
  • Vanligvis sorteres og leveres glassemballasjen inn sammen med metallemballasje. 
  • Ved sortering av glassemballasje er det viktig at det kun sorteres ut det glasset som er brukt som emballasje. 
  • Glass som ikke er emballasje (for eksempel porselen, steintøy, ildfaste former, krystallglass, speil) kan inneholde bestanddeler som kan ødelegge for gjenvinningsprosessen skal derfor ikke sorteres sammen med glassemballasje.