sortere.no / Jul

Våre beste tips til en hyggelig og miljøvennlig jul

Lag adventskalender
– mer tid sammen og færre ting

Vi bruker og kaster i høyt tempo, spesielt i jula. Det går hardt utover miljøet og naturressursene. Derfor har vi satt opp tips til ulike typer adventskalendre med gaver som barna vil huske og ikke kaste.

Last ned aktivitetskalenderen gratis

Hva med å legge kvalitetstid under treet?

En julegave trenger ikke bare handle om å kjøpe nye ting – mange av oss har allerede mer enn vi trenger. Gi bort en opplevelse eller gi bort tiden din. Kjøp brukt til barna – de blir like glad. Vi forbruker som om vi har 1,7 jordkloder. Gi en gave til jul som også naturen har råd til å gi.

Her er våre beste tips.

Gaveinnpakning som er snill mot lommeboka, miljøet og øynene

Glanset gavepapir inneholder nesten ikke papirfibre og kan ikke gjenvinnes. Velg heller gråpapir, avispapir, gamle esker eller andre ting du har i skapet. Pynt med barnetegninger, hyssing eller annet du har. Dette gjør gavene mer personlige i tillegg til at det blir både billigere og mer miljøvennlig.

Få inspirasjon til miljøvennlig gaveinnpakning

Julete tips til hva som skal hvor

Julen er høytid for hygge og gode tradisjoner, men det er også mye mer forbruk enn ellers i året. Det blir det avfall av – mye mer enn ellers. Gjør klart for sortering av plastemballasje, papir og restavfall før gavene åpnes – så får du sortert mens du åpner pakkene og unngår samtidig at det blir mye rot.

Sorter deg gjennom julen

Miljøvennlig jul

Julen er høytid for hygge og gode tradisjoner, men den er også høytid for overforbruk og sløsing med ressurser.

Her får du våre beste tips til en miljøvennlig jul.