Lokasjon

Sortere-appen håndterer informasjon om brukerens lokasjon for å gi brukertilpasset og riktig informasjon om avfallshåndtering. Denne kan være gitt av bruker enten ved at brukeren har oppgitt kommune eller gjennom at brukeren har gitt appen tilgang til posisjonsdata for å gjøre et oppslag lokalt i appen. Hverken oppgitt kommune eller posisjonsdata blir sendt ut av appen, men blir lagret lokalt på brukeren sin telefon/app.

Verifikasjon

Appen bruker en verdi kalt “UID” for å verifisere at det er en gyldig bruker i baksystemet Google Firebase. I Firebase lagres kun selve verdien for å kunne verifisere appen og ha oversikt over hvilke brukere som har lest hvilke meldinger. Firebase vet ikke hvem denne unike verdien tilhører. Firebase vet om verdien er gyldig, om verdien er i bruk (antall brukere) og om meldinger er lest eller ikke.

Statistikk

Appen samler informasjon om hvordan besøkende bruker appen, noe som blir gjort gjennom “UID”-verdien og Google Firebase. Denne informasjonen brukes for å lage statistikk og rapporter som brukes videre for å forbedre appen. Informasjon om brukeren er anonymisert.

Antall nedlastninger av appen gjøres i App Store.

Markedsføring

Appen bruker Facebook SDK og Apple Advertising Identifier (IDFA). Disse brukes for å tilpasse innhold og annonser for brukere. På denne måten kan vi levere informasjon som er relevant for brukere i sosiale medier, samt ha muligheten for å måle effekten av våre aktiviteter.