Glassemballasje

Glassemballasje er emballasje av glass det har vært mat, drikke eller andre husholdningsvarer i. Glassemballasjen er klar for sortering når den er tom for rester. Ødelagte produkter av steintøy, porselen, keramikk og glass som ikke er emballasje kastes i restavfallet. Disse har en annen sammensetning og kan ødelegge for gjenvinningen av glassemballasje. Brukbare produkter kan du gi bort eller selge. Glassemballasje er ypperlig til gjenbruk, du kan for eksempel bruke glassene til: * Å ta vare på mat, som krydder, matrester, hjemmelaget syltetøy eller sauser. * Å fryse ned mat og matrester * Praktisk oppbevaring, som å samle gamle batterier, ekstra knapper eller for å ha blyanter på pulten

Slik gjør du det

Glassemballasjen skal være tom når den sorteres.

  1. Glassemballasjen er klar for sortering når den er tom for rester. Tøm ut rester og skyll emballasjen i kaldt vann. Om restene er vanskelige å få ut kan du la emballasjen stå i vasken i kaldt vann eller vann fra oppvasken. Du kan også bruke litt tørkepapir for å få bort rester.
  2. Rist emballasjen tørr.
  3. Sorter og legg løst i beholder/container.

Typiske ting du ikke sorterer som Glassemballasje

Knust kopp, Krystallglass, Porselensprodukt, Keramikk, Speil, Kaffekanne.

Dette lurer mange på