Drikkekartong

Drikkekartonger er kartonger som har inneholdt mat, drikke og hygieneprodukter, som har belegg på innsiden av plast og/eller aluminium.

Du kan delta i Returkartonglotteriet med alle typer drikkekartonger. Skriv navn og telefonnummer på kartongen når du sorterer den for å delta. Både enkeltkartonger og kubber er med i trekningen av pengepremiene. Fire ganger i året blir det trukket ut en gevinst på 100 000 kr, og 30 gevinster på 10 000 kr.

Greit å vite

  • I Valdres skal drikkekartong leveres på nærmeste miljøstasjon. Her er det egen container for drikkekartong. Drikkekartong skal ikke sorteres sammen med papir i sekkestativet hjemme.

  • Skriv navn og telefonnummer på kartongen eller kubben, og bli med i returkartonglotteriet. Fire ganger i året blir det trukket ut én gevinst på 100.000 kr, og 30 gevinster på 10.000 kr. 

Slik gjør du det

Korkene kan sitte på når du sorterer. Drikkekartonger blir sendt til et eget gjenvinningsanlegg hvor korker og plast-/aluminiumsbelegg blir skilt ut.

  1. Åpne kartongen fra toppen og hell siste skvett i melkeglasset
  2. Skyll kartongen
  3. Rist den drypptørr eller sett den opp ned en liten stund
  4. Brett kartongen. Skriv navn og telefonnummer på kartongen eller kubben for å delta i returkartonglotteriet Les mer om returkartonglotteriet.
  5. Sortér

Typiske ting du sorterer som Drikkekartong

Melkekartong, Juicekartong, Fløtekartong, Yoghurtkartong, Matkartong.

Typiske ting du ikke sorterer som Drikkekartong

Tilgriset emballasje, Vindusspylervæskekartong.

Dette lurer mange på