Arendal

Gjenbruksbutikken Agder Renovasjon

Denne gjenbruksbutikken startet allerede i 2007, og har siden vokst og blitt større. Butikken har variert tilbud og lave priser. I butikken finner du det meste som er i god stand i ulike kategorier, som klær, interiør, sportsutstyr, møbler, hageutstyr, bilutstyr, småelektrisk, gamle og nye skatter.

Hvert år er det en svært populær juleåpning med lang kø tidlig på morningen og masse folk fra morgen til kveld. 

Åpningstider: 

Mandag og torsdag:07.30 – 19.00

Tirsdag og onsdag: 07.30 – 17.00

Fredag: 07.30 – 15.30

Adresse: Kristian Birkelandstrase 26, 4849 Arendal

Til toppen av siden

Asker

Sætre ombruksbutikk og Ombruksboka

Ombruksboka er et tilbud om gratis ombruksbøker plassert rundt i Asker kommune på strender og torg.  Finn deg en bok eller ta med en bok til en venn. Ombruksboka skal fremme ombruk, delingskultur og leseglede i Asker kommune. 

Sætre ombruksbutikk selger alt fra små møbler, interiør og kunst til glass, nips og naps som kommer inn på Follestad gjenvinningsstasjonen. Følg de gjerne på instagram.

Åpningstider: Sætre ombruksbutikk holder åpent i hele sommer hver onsdag og fredag 10-15

Adresse

Sætre ombruksbutikk, Åsveien 4, 3475 Sætre 

Ombruksboka finner du her (åpent hele døgnet):

 • Hvamodden, Nesøya
 • Holmen
 • Hvalstrand
 • Fitznerstranda, Vollen
 • Sjøstrand
 • Borgen Innbyggertorg
 • Asker torg
 • Sætre torg
 • Spikkestad torg

Til toppen av siden

Bergen

Brukthallene

På alle gjenvinningsstasjoner i Bergensområde er det gratis ombrukstilbud til innbyggere i kommunene Askøy, Bergen, Bjørnafjorden, Kvam, Osterøy, Samnanger og Vaksdal. 

I ombrukshallene kan du finne alt fra møbler, hageutstyr, sportsutstyr og husholdningsartikler til småelektronikk, leker, bøker, DVD/CD, hobbyartikler og pyntegjenstander og nips. Ta en titt når du er innom gjenvinningsstasjonen og se om du finner noe du har bruk for (og sett fra deg uskadde ting du ikke trenger lenger, men som andre kan få bruk for)!

Oppdaterte åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmesider

Adresser:

Til toppen av siden

Bærum

Arba brukt & litt nytt

Arba er et arbeids- og inkluderingssenter. De selger ting som er levert inn på gjenvinningsstasjoen til bruktpris, og også noe nytt som er laget på arbeidssenter i Bærum. I butikken finner du blant annet små møbler, klær, bilder og interiør, service, glass og keramikk.

Oppdaterte åpningstider finner du på butikkens hjemmesider.

Adresse: Rådhustorget 3, 1337 Sandvika
(i Brambinigården vis a vis Rådhuset).

Til toppen av siden

Drammensområdet

Ombrukstorg

På alle gjenvinningsstasjoner i Drammensregionen er det gratis ombrukstilbud til innbyggere og hytteeiere i Drammen, Lier, Modum, Sigdal og Øvre Eiker. Her kan finne alt fra leker, bøker, servise og barnevogner til byggevarer. Tilbudet varierer – her får du oversikt.

Oppdaterte åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmesider.

Adresser:

Lyngås gjenvinningsstasjon (Lier), Lyngåsgata 4, 3408 Tranby

Mile gjenvinningsstasjon, Orkidehøgda 21, 3050 Mjøndalen

Lerpeveien gjenvinningsstasjon (tidligere Lindum), Lerpeveien 155, 3036  Drammen

Nedre Eggedal gjenvinningsstasjon, Eggedalsveien 233, 3358 Nedre Eggedal 

Enger gjenvinningsstasjon i Modum, Flataveien 2, 3340 Åmot

Svelvik gjenvinningsstasjon, Vannverksveien, 3060  Drammen

Til toppen av siden

Elverum

SØIR Ombruk

Søir Ombruk er et gratis tilbud, hvor folk kan komme å levere inn bruksting de ikke har bruk for lenger og hente ut bruksting de kan ha eller har bruk for. Alle kan hente ut bruksting om de bor i området eller ikke. SØIR ønsker å engasjere og inspirere til gjenbruk, dele kunnskap og ha et tilbud som gjør det enklere å ta bærekraftige valg. Hos SØIR Ombruk kan du finne barneleker og -utstyr, blomsterpotter, rammer, hobbymateriell, kunst, kopper og kar, møbler, sport- og fritidsutstyr med mer.

Oppdaterte åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmeside.

Adresse: Hornmoen gjenvinningsstasjon, Langholsvegen 229, 2413 Elverum
I tillegg er det også mindre tilbud på Trysil gjenvinningsstasjon, Vestsidevegen 76, 2420 Trysil og Haugedalen gjenvinningsstasjon, Julussdalsveien 76, 2450 Rena

Til toppen av siden

Hamar

Resirkula

På Resirkula finner du fem konseptbutikker, som setter i stand, rengjør, reparerer og eventuelt redesignerer varer som er levert inn på gjenvinningsstasjonene. I tillegg finner du «billigkroken» Remarked.

 • Grønne saker: grønn livsstilsbutikk, som selger interiør i stilretningen industriell/rokokko, samt grønne planter. 
 • Melkespannet kalkmaling og redesign: En interiørbutikk i stilretningen bonderomantikk og chabby chic. Mange av produktene er redesignet med kalkmaling. Melkespannet selger også kalkmalingsprodukter. 
 • Piruett: En interiørbutikk i stilretning retro og vintage, med møbler, lamper, bilder, smykker, servise etc fra 50, 60 og 70- tallet.
 • Resport og fritid: Sports- og fritidsbutikk som selger sykler, ski, tur og fritidsutstyr. De har også eget sykkelverksted hvor de setter i stand sykler, og hvor du kan levere inn for service.
 • Re:Elektro: Elektronikkbutikk som selger brukt og reparert elektronikk som Pcer. Tver, lydanlegg, forsterkere, kjøkkenmaskiner, lamper. De har også eget verksted hvor alle varer blir testet og eventuelt reparert før salg, og hvor man kan levere inn egne ting til service.
 • ReMarked: «Billigkroken» hvor varer blir solgt til 1, 10 og 25 kr. 

Oppdaterte åpningstider finner du på Resirkula hjemmeside.

Adresse: Holmefaret 16, 2320 Furnes

Til toppen av siden

Haugesund

Affi bruktbutikk

Affi Bruktbutikk holder til i egne lokaler i Årabrot miljøpark og er åpen for alle. Utvalget varierer etter hvilke varer som kommer inn, og hva som selges. I butikken finner du blant annet pyntegjenstander, servise, bøker, barneutstyr, møbler, antikviteter og byggevarer.

Oppdaterte åpningstider finner du på butikkens hjemmesider

Adresse: Jovegen 105, 5514 Haugesund (ca 10 minutter med bil fra Haugesund)

Til toppen av siden

Kristiansand

Blå Kors Gjenbruk Kristiansand

 

I et stort, nyoppusset og hyggelig lokale inne på Mjåvann gjenvinningsstasjon finner du nå kafé, flotte utstillinger, og mange skatter. Varene som selges i bruktbutikken samles inn ved gjenvinningsstasjonene i Sørlandsparken og på Mjåvann.

Oppdaterte åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmeside.

Adresse: Mjåvannsvegen 46, 4628 Kristiansand

Til toppen av siden

Levanger og Stjørdal

Bruktbo

I Levanger og Stjørdal finner du Innherred renovasjon sine to bruktbutikker med snille priser. Vareutvalget varierer fra dag til dag, og her kan du gjøre et skikkelig bruktkupp! I butikkene finner du blant annet servise, glass, bestikk, kjøkkenutstyr, leker, barneutstyr, pyntegjenstander, møbler, sesongvarer til jul/påske og litt klær.

Følg butikkene i sosiale medier og gå på skattejakt i butikkene!

Åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmesider: Bruktbo Levanger og Bruktbo Stjørdal.

Adresser:

Til toppen av siden

Nedre Romerike

ROAF`s ombrukscontainere og bruktbutikker

I Nittedal og Enebakk er det egne bruktbutikker som er åpne for alle. På ROAFs fem andre gjenvinningsstasjoner,  tilbyr vi gratis ombruk for innbyggerne i Aurskog-Høland, Enebakk, Gjerdrum, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal og Rælingen.

Gratis ombruk er et populært tilbud for innbyggerne. Her kan de levere fine og hele produkter som andre kan ta med seg hjem og ha glede av. I ombrukscontainerne finner du blant annet glass, service, pynt, møbler, verktøy og sportsutstyr.

Se åpningstider på butikkenes hjemmesider: Enebakk og Nittedal. Ombrukscontainerne er åpne i gjenvinningsstasjonens åpningstid.

Adresser:

Bruktbutikker:

Gjenvinningsstasjoner med ombrukscontainere:

Til toppen av siden

Oslo

Ombrukstelt og byttehyller

I Oslo kan du finne både ombrukstelt og byttehyller. Byttehyllene er et gratistilbud, mens på ombruksteltene betaler du en liten sum (det meste koster en femtilapp eller mindre, noe er gratis). Tilbudene er åpne for alle, også om du ikke bor i Oslo.

Ombruksteltene på Haraldrud og Grønmo: Alle som vil, kan komme og hente med seg flotte ombruksvarer som er levert inn ved stasjonen. Du kan for eksempel finne møbler, blomsterpotter, bøker, sportsutstyr og pyntegjenstander til en svært billig penge. Inntil videre er det kun mulig å betale med kort. Når du finner noe du liker og trenger, så erstatter det et nykjøp. Bra for deg og bra for miljøet!

Byttehyller: På alle byens 8 minigjenbruksstasjoner kan du hente ut ting gratis fra byttehyller. Her kan du finne mindre gjenstander som bøker, servise, glass, leker og lignende som andre ønsker å gi videre. Du kan også finne enkelte små elektriske artikler (Oslo kommune tar ikke ansvar for kvalitet, sikkerhet og bruk).  

Ombruksteltene og byttehyllene er åpne i stasjonens åpningstid. Åpningstider finner du på Oslo kommunes hjemmesider: Haraldrud, Grønmo og Minigjenbruksstasjoner. PS: du kan også handle noe via Tise!

Adresser:

Ombrukstelt

 • Ombrukstelt på Haraldrud, Haraldrudveien 20, 0581 Oslo (ved siden av Haraldrud gjenbruksstasjon, men innkjøringen er fra Haraldrudveien 20. Du kan også ta tog til Alna, t-bane til Risløkka eller buss til Knud Bryns vei) 
 • Ombrukstelt på Grønmo, Sørliveien, 1279 Oslo (ovenfor Grønmo gjenbruksstasjon. Nærmeste bussholdeplass er Klemetsrud skole)

Byttehyller

Til toppen av siden

Overhalla og Rørvik

Gi og ta-bua

I Gi og ta-buene kan du sette fra deg det du ikke trenger lenger, men syns er for bra til å kaste. Du kan også ta med deg noe som andre har satt igjen. Tilbudet er gratis og du trenger ikke sette noe igjen for å ta med noe du trenger. Her kan du finne det meste, som sports- og barneutstyr og møbler (ikke elektronikk). 

Oppdaterte åpningstider på renovasjonsselskapets hjemmesider.

Adresser:

Stormyra gjenvinningsstasjon, Sandmoen 180 7863 Overhalla 

Nærøysund gjenvinningsstasjon, Engasvegen 53 7900 Rørvik

Til toppen av siden

Røros

Bruktbutikk

På bruktbutikken, som ligger på gjenvinningsstasjonen på Røros, er prisene rimelige og du vet aldri hva du finner. Bøker, filmer og musikk er gratis. I butikken finner du alt fra møbler til kjøkkenutstyr, leker, barneutstyr, pyntegjenstander og julepynt. Bøker, filmer og musikk er gratis.

Åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmesider (følger gjenvinningsstasjonens åpningstider)

Adresse:  Havsjøveien 325, 7374 Røros (Havsjøveien Industriområde)

Til toppen av siden

Sandnes

Bruk brukt

Brukt brukt er en pop-up butikk med lave priser som ligger på Amfi Vågen i sentrum av Sandnes (åpnet i 2021). I butikken finner du alt fra servise, kjøkkenutstyr, leker, småmøbler, pyntegjenstander, sesongvarer, små sykler og sparkesykler. I tillegg selger Sandnes ProService egenproduserte redesign-varer. 

Butikken er åpen mandag – Lørdag 10 – 20 (18) ( i Amfi Vågen sine åpningstider).

Adresse: Amfi Vågen, Vågsgata 33, 4306 Sandnes

PS: mer informasjon og andre tilbud i regionen finner du på www.brukbrukt.no.

Til toppen av siden

Sandnes/Forus

Bruktbuå

Denne fine butikken har et variert tilbud og gode priser, noe er også gratis.I butikken finner du blant annet nips, litt møbler, verktøy, byggematerialer, fliser, litt klær og noe elektronikk.

Oppdaterte åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmesider

Adresse: Forusbeen 200, 4313 Sandnes

Til toppen av siden

Stavanger

Bruk Brukt

Dette er en pop-up butikk som ble åpnet i 2022 og ligger på Arkaden midt i Stavanger sentrum. I butikken finner du blant annet service, kjøkkenutstyr, leker, småmøbler, pyntegjenstander, sesongvarer, små sykler og sparkesykler. Alt til lave priser. Det som selges i denne butikken er brukte gjenstander som er levert inn på Forus gjenvinningsstasjon og Vatne driftsstasjon.

Butikken er åpen mandag – Lørdag 10 – 20 (18) (i Arkaden sine åpningstider).

Adresse: Arkaden, Klubbgaten 5, 4013 Stavanger

PS: mer informasjon og andre tilbud i regionen finner du på www.brukbrukt.no.

Til toppen av siden

Steinkjer

Raubua

I denne lyse og trivelige butikken finner du alt fra kopper og kar, pyntegjenstander og annet “gull”. Raubua har også et eget bokrom med bøker og blader, klær fra Fretex, bilder, spill og mye annet.

Målet med butikken er økt gjenbruk, og ikke størst mulig fortjeneste. Det er derfor lave priser på alt som selges i butikken. Raubua ønsker deg hjertelig velkommen til et besøk!

Oppdaterte åpningstider finner du på Steinkjer kommune sine hjemmesider.

Adresse: Tranaskogvegen 152, 7718 Steinkjer

 

Til toppen av siden

Tromsø

Remiks Bruktbutikk

I denne butikken finner du et bredt utvalg av varer til gode priser. Nye varer fylles på kontinuerlig og du kan finne nye skatter hver eneste dag. I butikken finner du blant annet ulike typer møbler, interiør, bøker/filmer/musikk, turutstyr som ski og sykler og kjøkkenutstyr. 

Gjennom Bruktbutikken ønsker Remiks å skape et marked for salg og gjenbruk av gjenstander, som ellers ville endt opp som avfall. 

Butikken er åpen fra mandag til lørdag. Oppdaterte åpningstider finner du på Remiks sine hjemmesider.

Adresse: Ringveien 180, 9018 Tromsø

 

Til toppen av siden

Trondheim

BrukOm

På BrukOm finner du nesten alt, bortsett fra klær, til en rimelig pris. Du finner møbler, sportsutstyr, bøker, musikkinstrument, kunst, kjøkkenutstyr, samleobjekt, vesker og smykker, leker, interiørartikler, dekketøy, barneutstyr, verktøy og mye annet! Ta turen innom jevnlig, for her fylles det på med varer hver dag. Følg BrukOm på Instagram eller Facebook

Åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmesider

Adresse: Styrmannsgata 6, 7042 Trondheim ( på Nyhavna, ca 10 minutters gange fra Solsiden. Parkeringsplasser foran butikken)

Til toppen av siden

Ullensaker

omgjØRAS

omgjØRAS holder til i egne lokaler på Miljøstasjonen Dal Skog og er åpen for alle. Lokalene er gjenbruk av tidligere Nannestad Kulturskole. I butikken finner du blant annet serviser, kjøkkenutstyr og nips, klær og smykker, møbler, gardiner og duker, nyere bøker, leker og musikk, kofferter og ryggsekker, verktøy og mye mer. Butikken drives av en dyktig gjeng med mange kreative påfunn i butikken og på deres egen Facebook-side.

omgjØRAS er åpen mandag – fredag kl. 12.00 – 17.00 og lørdager kl. 09.00 – 15.00. Oppdaterte åpningstider finner du på renovasjonsselskapets hjemmeside.

Adresse: Miljøstasjonen Dal Skog, Ørasvegen 85, 2054 Mogreina

Til toppen av siden

Hvorfor velge brukt?

Til toppen av siden